• Ελληνικά
  • English

Στόχος του EOBC είναι να προσφέρει στους νεαρούς αθλητές την καλύτερη δυνατή προπονητική παρέμβαση.

Αυτός είναι ο λόγος που πρίν την τελική εγγραφή στα προπονητικά πλάνα κάθε αθλητής αξιολογείται σε σχέση με το επίπεδο τεχνικών δεξιοτήτων που διαθέτει.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι ο κάθε αθλητής θα δεχθεί την απαραίτητη για εκείνον προπονητική προσέγγιση, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την υψηλή ποιότητα των προδιαγραφών που διαθέτει κάθε προπονητικό πλάνο.

Ο διαχωρισμός των γκρουπ προπόνησης γίνεται με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων την προπονητική εμπειρία και τέλος το ηλικιακό φάσμα στο οποίο ανήκει ο κάθε νεαρός αθλητής και αθλήτρια.

Η διαδικασία εξελίσσεται ώς εξής :

  1. Σε κάθε αίτηση συμμετοχής ο αθλητής συμπληρώνει ο ίδιος το αθλητικό του προφίλ περιγράφοντας τα κύρια χαρακτηριστικά που διαθέτει σαν αθλητής, την εμπειρία του ενώ ταυτόχρονα μας μιλά για τις προσδοκίες και τους στόχους του μέσα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Η διαδικασία αυτήΑποτελεί για εμάς ένα σημαντικό εργαλείο τόσο για την αυτό – εικόνα του αθλητή όσο και για βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που θα συνεργαστούμε κατά την διάρκεια του προγράμματος .

  2. Στην συνέχεια διεξάγουμε μια αξιολόγηση τεχνικών δεξιοτήτων του αθλητή/αθλήτριας ώστε να διαπιστώσουμε το επίπεδο δεξιοτήτων και τις ατομικές ανάγκες προπόνησης του κάθε παιδιού. Σε περίπτωση που το παιδί διαμένει εκτός Αθήνας ή στο εξωτερικό η διαδικασία αξιολόγησης ατομικών δεξιοτήτων διεξάγεται μέσω βίντεο είτε αγώνων είτε προπόνησης μετά από συνεννόηση με τον τεχνικό διευθυντή του EOBC.

Εξειδικευμένα προπονητικά πλάνα. Γιατί εξειδίκευση ? Ποια είναι η ποιοτική τους διαφορά ?

Τα προπονητικά πλάνα στο Eurohoops Olympia Basketall Camp, είναι συνολικά 10 διαφορετικά επιστημονικά δομημένα προγράμματα που έχουν σαν στόχο να προσφέρουν στους αθλητές/αθλήτριες μας την μέγιστη δυνατή βελτίωση μέσα στην μεταβατική καλοκαιρινή περίοδο τόσο σε κομμάτια ατομικής τεχνικής όσο και τεχνικής θέσης.

Μέσα από την συστηματική επιλογή του προπονητικού πλάνου με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού, τις προδιαγραφές κάθε πλάνου και τα στοχευμένα προπονητικά ερεθίσματα καταφέρνουμε να εκπονούμε την καλύτερη δυνατή προπονητική προσέγγιση προς τους αθλητές μας.

Τα προπονητικά πλάνα διαρκούν 7 ημέρες.

Τα γκρούπ προπόνησης έχουν μια αναλογία συνήθως 1 προπονητή προς 6 η 8 αθλητές, ανάλογα το ηλικιακό γκρούπ.

Κάθε αθλητής μπορεί να ακολουθήσει το ίδιο ή κάποιο διαφορετικό πλάνο προπόνησης εφόσον το επιθυμεί συνεχίζοντας για 2ο 7ήμερο στο EOBC.

Tα εξειδικευμένα προπονητικά πλάνα έχουν υψηλή ένταση προπόνησης και οι ποιοτικές προδιαγραφές της προπόνησης ακολουθούνται αυστηρά.

Μέσα από αυτή την διαδικασία κάθε αθλητής/αθλήτρια δέχεται πλούσια προπονητικά ερεθίσματα και ταυτόχρονα μαθαίνει τον τρόπο και την λειτουργία της προπόνησης υψηλών απαιτήσεων.

© 2023 Olympia Basketball Camp. All rights reserved.
Build with ❤ by SNS Agency