• Ελληνικά
  • English

Decision Making &
Positioning Skills

Ιδανικό πλάνο για αγόρια και κορίτσια από 14 εως 18 ετών
Περίοδος: 14 Ιουλίου – 20 Ιουλίου 2024

Εξειδικευμένο και πρότυπο προπονητικό πλάνο μέσα από το οποίο οι αθλητές θα κατανοήσουν και θα αναπτύξουν τις δεξιότητες που πρέπει να έχει κάθε αθλητής ώστε να μπορεί γρήγορα και με συνέπεια να πάρει τη σωστή απόφαση μέσα στο παιχνίδι. 

Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί υψηλή τεχνική κατάρτιση πάντα όμως σε συνδυασμό με μια διαδικασία αποφάσεων της στιγμής, η λήψη της απόφασης σε δέκατα του δευτερολέπτου είναι μια ακόμα υψηλή δεξιότητα που πρέπει να διαθέτει ένας καλός μπασκετμπολίστας! 

Μέσα σε μια  game-based, προπονητική διαδικασία ο αθλητής θα εκπαιδευτεί για τον τρόπο που διαβάζει την άμυνα και τις επιλογές που έχει ώστε να αναπτύξει το μπασκετικό του IQ το οποίο θα τον κάνει καλύτερο επιθετικό παίκτη σε κάθε αγωνιστική κατάσταση, σε συνθήκες υψηλής πίεσης που θα τον βοηθήσουν να ανεβάσει το επίπεδο του. 

Στο Decision Making & positioning skills, θα αναλύσουμε βήμα προς βήμα τον τρόπο που διαβάζουμε την άμυνα τι ψάχνει ο επιθετικός αλλά και ποια είναι η διαδικασία για να κατακτήσει ένας παίκτης αυτή την υψηλή δεξιότητα. 

Η προπόνηση μέσα από μια συνεχής διάδραση θα έχει υψηλή ένταση που θα βοηθήσει τον αθλητή να κατανοήσει αλλά και να εκπαιδευτεί στο μπάσκετ καταστάσεων το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την ατομική ανάδειξη των τεχνικών του δεξιοτήτων. 

Τα προπονητικά αντικείμενα διδασκαλίας θα είναι:

  1. Βελτίωση ικανότητας σκέψης και δράσης με αποφασιστικούς τρόπους 
  2. πως θα αναπτύξουν μια επιθετική νοοτροπία με αυτοπεποιθηση
  3. προσδιορισμός αίτια και διόρθωση των πιο συνηθισμένων λαθών 
  4. πως διαβάζω την άμυνα 
  5. εφαρμογή των τεχνικών δεξιοτήτων στο πραγματικό παιχνίδι 
  6. Ανάδειξη των δεξιοτήτων τελειωμάτων (finishing skills) 
  7. Attack and counter skills (επιλογές επίθεσης και τελειωμάτων) 

Το σούτ η ντρίπλα η πάσα, η κάθε σωματική δεξιότητα, στο μπάσκετ, χρειάζεται τη μέγιστη και ταχύτερη χρήση της σκέψης, αυτή θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία! 

Η προπονητική ομάδα του EOBC, με συναίσθηση του ρόλου που διαδραματίζει στην αθλητική ανάπτυξη των παιδιών, εργάζεται πάνω σε μια διαρκή ανανέωση της εφαρμοσμένης γνώσης στην επιστήμη της προπονητικής, με στόχο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των νεαρών αθλητών που αναζητούν τον δρόμο της αθλητικής εξέλιξης και επιτυχίας.
*Κάθε αθλητής και αθλήτρια που συμμετέχει στο EOBC, περνά από διαδικασία αξιολόγησης επιπέδου τεχνικών δεξιοτήτων ώστε να ενταχθεί στο προπονητικό πλάνο και γκρούπ που ταιριάζει στο αθλητικό προφίλ που διαθέτει και τις ανάγκες του.

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα συνδυασμού διαφορετικών δεξιοτήτων, όπου ο κάθε αθλητής πρέπει να τις εκφράσει σε μία ολοκληρωμένη κίνηση/έκφραση μέσα στο γήπεδο στιγμιαία. Αυτό είναι το κορυφαίο στοιχείο που μετατρέπει το basketball σε ένα άθλημα τόσο συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα και τόσο δύσκολο. Στο Olympia Basketball Camp, προσφέρουμε ολόκληρο αυτό το φάσμα ερεθισμάτων και δεξιοτήτων που έχει ανάγκη ένας σύγχρονος αθλητής καλαθοσφαίρισης.

Κωνσταντίνος Μελέτης | Τεχνικός Διευθυντής OBC

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

© 2023 Olympia Basketball Camp. All rights reserved.
Build with ❤ by SNS Agency