• Ελληνικά
 • English

Elite Offensive &
Defensive Skills

Ιδανικό πλάνο για αγόρια και κορίτσια από 14 εως 18 ετών
Περίοδος: 14 Ιουλίου – 20 Ιουλίου 2024

Η εξέλιξη του μπάσκετ αλλά και του σύγχρονου αθλητισμού προυποθέτει την ανάπτυξη υψηλών δεξιοτήτων τόσο σε επιθετική όσο και σε αμυντική μορφή.

Ο αθλητής που γνωρίζει και μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις δεξιότητες μέσα στην αγωνιστικη διαδικασία είναι ένας πολύτιμος αθλητής με υψηλή προοπτική.

Το EOBC για πρώτη φορά στην Ελλάδα εντάσσει στα πλαίσια ενός καμπ τις αμυντικές δεξιότητες και γνώσεις που οφείλει να διαθέτει ο σύγχρονος νεαρός μπασκετμπωλίστας.

Το Elite Offensive & Defensive Skills Camp είναι ένα πρότυπο προπονητικό πλάνο που περιλαμβάνει δεξιότητες τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι μέσα από μια διαδικασία διαδραστικής προπόνησης που θα βοηθήσει τους αθλητές να βελτιώσουν την ατομική τους τεχνική και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

 1. Βασική αμυντική τεχνική & footwork 
 2. Αμυντική τοποθέτηση στην μπάλα 
 3. Αμυντική τοποθέτηση βοήθειας 
 4. Αμυντική αντίληψη της περιστροφής στην άμυνα 
 5. Ικανότητες χειρισμού υπο υψηλή πίεση 
 6. Σκοράρισμα υπο πίεση 
 7. Τελειώματα και παραλλαγές μετά από διείσδυση στη ρακέτα (finishing in the paint) 
 8. Αποφυγή αντιπάλου με ή χωρίς την μπάλα / δημιουργία απόστασης εκτέλεσης
 9. Ανάπτυξη συντονισμού τεχνικής και οπτικού πεδίου 
 10. Το πρώτο βήμα και το πλεονέκτημα που προσφέρει στον επιθετικό / αμυντική τοποθέτηση και δράση.
 11. Με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσω έναν ψηλότερο αμυντικό ή ένα ψηλότερο επιθετικό.
 12. Προηγμένες κινήσεις τελειωμάτων και σωστή τοποθέτηση του σώματος για να αποκλείσω τον αμυντικό ή την αμυντική βοήθεια (advanced finishing moves)
 13. Η πνευματική προετοιμασία ενός αθλητή που θέλει να νιώθει απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα.
 14. Με ποιον τρόπο κορυφαίοι αθλητές δημιουργούν πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους τους. 

Το Elite Offensive & Defensive Skills Camp, απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες που θέλουν να προετοιμαστούν για το επόμενο βήμα τους και διαθέτουν αγωνιστική εμπειρία.

Η προπονητική ομάδα του EOBC, με συναίσθηση του ρόλου που διαδραματίζει στην αθλητική ανάπτυξη των παιδιών, εργάζεται πάνω σε μια διαρκή ανανέωση της εφαρμοσμένης γνώσης στην επιστήμη της προπονητικής, με στόχο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των νεαρών αθλητών που αναζητούν τον δρόμο της αθλητικής εξέλιξης και επιτυχίας.
*Κάθε αθλητής και αθλήτρια που συμμετέχει στο EOBC, περνά από διαδικασία αξιολόγησης επιπέδου τεχνικών δεξιοτήτων ώστε να ενταχθεί στο προπονητικό πλάνο και γκρούπ που ταιριάζει στο αθλητικό προφίλ που διαθέτει και τις ανάγκες του.

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα συνδυασμού διαφορετικών δεξιοτήτων, όπου ο κάθε αθλητής πρέπει να τις εκφράσει σε μία ολοκληρωμένη κίνηση/έκφραση μέσα στο γήπεδο στιγμιαία. Αυτό είναι το κορυφαίο στοιχείο που μετατρέπει το basketball σε ένα άθλημα τόσο συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα και τόσο δύσκολο. Στο Olympia Basketball Camp, προσφέρουμε ολόκληρο αυτό το φάσμα ερεθισμάτων και δεξιοτήτων που έχει ανάγκη ένας σύγχρονος αθλητής καλαθοσφαίρισης.

Κωνσταντίνος Μελέτης | Τεχνικός Διευθυντής OBC

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

© 2023 Olympia Basketball Camp. All rights reserved.
Build with ❤ by SNS Agency