• Ελληνικά
  • English

ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ EUROHOOPS OLYMPIA BASKETBALL CAMP

Στόχος του Eurohoops Olympia Basketball Camp (EOBC) είναι να προσφέρει στους νεαρούς αθλητές την καλύτερη δυνατή προπονητική παρέμβαση.

Κάθε αθλητής και αθλήτρια αξιολογείται σε σχέση με το επίπεδο τεχνικών δεξιοτήτων που διαθέτει, ώστε να επιλεγεί το καταλληλότερο προπονητικό πλάνο πριν την τελική του εγγραφή. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι ο κάθε αθλητής και αθλήτρια θα δεχθεί την απαραίτητη προπονητική προσέγγιση, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των προδιαγραφών κάθε προπονητικού πλάνου.

Ο διαχωρισμός των γκρουπ προπόνησης γίνεται με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων, την προπονητική εμπειρία και, τέλος, το ηλικιακό φάσμα στο οποίο ανήκει ο κάθε νεαρός αθλητής και νεαρή αθλήτρια.

ΒΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ EUROHOOPS OLYMPIA BASKETBALL CAMP

1.       Αίτηση – αγωνιστικό προφίλ

Ο υποψήφιος συμμετέχοντας συμπληρώνει ο ίδιος στην αίτηση συμμετοχής το αθλητικό του προφίλ, περιγράφοντας τα κύρια χαρακτηριστικά που διαθέτει ως αθλητής και την εμπειρία του, ενώ ταυτόχρονα μας αναφέρεται στις προσδοκίες και τους στόχους του μέσα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο τόσο για την αυτό – εικόνα του αθλητή, όσο και για βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας με την οποία θα συνεργαστεί η προπονητική ομάδα του EOBC κατά την διάρκεια του προγράμματος.

2.       Αξιολόγηση

Διεξάγεται αξιολόγηση τεχνικών δεξιοτήτων του αθλητή και της αθλήτριας, ώστε να διαπιστωθεί το επίπεδο δεξιοτήτων και οι ατομικές ανάγκες προπόνησης του κάθε παιδιού. Σε περίπτωση που το παιδί διαμένει εκτός Αθήνας ή στο εξωτερικό η διαδικασία αξιολόγησης ατομικών δεξιοτήτων διεξάγεται μέσω βίντεο είτε αγώνων, είτε προπόνησης μετά από συνεννόηση με τον Τεχνικό Διευθυντή του EOBC.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ

Γιατί εξειδίκευση; Ποια είναι η ποιοτική τους διαφορά;

Τα προπονητικά πλάνα στο Eurohoops Olympia Basketall Camp είναι συνολικά 10 διαφορετικά επιστημονικά δομημένα προγράμματα που έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους αθλητές και τις αθλήτριες τη μέγιστη δυνατή βελτίωση κατά τη διάρκειας της μεταβατικής καλοκαιρινής περιόδου τόσο σε κομμάτια ατομικής τεχνικής, όσο και τεχνικής θέσης.

Μέσω της συστηματικής επιλογής του προπονητικού πλάνου με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού, τις προδιαγραφές κάθε πλάνου και τα στοχευμένα προπονητικά ερεθίσματα κατορθώνεται η εκπόνηση της καλύτερης δυνατής προπονητικής προσέγγισης προς τους συμμετέχοντες.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ EUROHOOPS OLYMPIA BASKETBALL CAMP

Τα προπονητικά πλάνα διαρκούν 7 ημέρες.

Τα γκρουπ προπόνησης έχουν αναλογία συνήθως 1 προπονητή προς 6 ή 8 αθλητές, ανάλογα με την ηλικία.

Κάθε αθλητής μπορεί να ακολουθήσει το ίδιο ή κάποιο διαφορετικό πλάνο προπόνησης εφόσον το επιθυμεί, συνεχίζοντας για δεύτερη εβδομάδα στο EOBC.

Τα εξειδικευμένα προπονητικά πλάνα έχουν υψηλή ένταση προπόνησης και οι ποιοτικές προδιαγραφές της προπόνησης ακολουθούνται αυστηρά. Μέσα από αυτή την διαδικασία κάθε αθλητής και αθλήτρια δέχεται πλούσια προπονητικά ερεθίσματα και ταυτόχρονα μαθαίνει τον τρόπο και την λειτουργία της προπόνησης υψηλών απαιτήσεων.

© 2023 Olympia Basketball Camp. All rights reserved.
Build with ❤ by SNS Agency